duminică, 1 mai 2011

Sfaturi Practice

CUM SE CURATA NATURAL DIVERSE OBIECTE..... 




Pieptenii si periile de par

Pentru a inlatura reziduurile ramase de pe urma produselor de intretinere a parului si pentru ca periile si pieptenii sa ramana mereu curate, ele trebuie curatate saptamanal. Puneti-le intr-un lighean cu apa calda, cu clabuc de sapun, in care se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Lasati-le la inmuiat 30 minute, apoi frecati-le cu o periuta de unghii. Clatiti din abundenta, cu apa calda.  




Pietrele pretioase

Cu exceptia perlelor, majoritatea pietrelor pretioase se curata intr-un vas cu apa calduta, in care s-a dizolvat si putin sapun. Se freaca apoi cu o periuta moale de dinti, se clatesc bine cu apa calda si se usuca cu un prosop absorbant. La sfarsit, se lustruiesc cu o carpa pe care s-a pus o picatura de glicerina vegetala. 

  

Aurul si argintul

Bijuteriile de argint sau aur pot fi curatate cu urmatorul produs: 2 linguri de bicarbonat de sodiu se amesteca cu un sfert de lingurita de detergent lichid pentru vase, pana se obtine o pasta. Se aplica pe o periuta de dinti moale. Se freaca bijuteria usor, se clateste cu apa calduta, apoi se sterge cu un prosop plusat.




Petele de pe obiecte din piele




Bateti un albus de ou spuma, aplicati-l pe o carpa moale si frecati locul murdar. Repetati operatia, pana ce pata dispare.

 Sper sa va fie de folos:)va poop:*

4 comentarii: