luni, 20 iunie 2011

EGIPTUL ANTIC

Cosmeticele naturale si efectele pozitive

În Antichitate, frumuseţea însemna, in primul rand, ritual. Egiptul era recunoscut pentru importanţa acordată îngrijirii, pentru cremele, fardurile si parfumurile din ingrediente naturale a caror retete au ajuns pana in zilele noastre. 


Femeile acordau o atenţie deosebită atât îngrijirii trupului, cât şi machiajului. Egiptenii foloseau apa minerală pentru clătirea părului alături de măşti corporale şi faciale din argilă. Îşi exfoliau trupul cu nisip, apoi il hidratau cu ulei de măsline, pentru a păstra pielea catifelată şi tânără. Khol-ul negru se folosea din abundenţă, la fel şi fardurile verzi şi albastre pentru ochi. De asemenea, utilizau un mascara primitiv care era, de fapt, khol dizolvat.


Frumoasele Egiptului obişnuiau sa îşi prelungească machiajul ochilor spre tâmple, pentru a le da forma migdalei. Atât nobilii cât şi sclavii îşi pudrau faţa şi decolteul în culori solare, strălucitoare, cu diferite irizaţii. Îşi colorau adesea unghiile mâinilor şi picioarelor cu henna, care era folosită şi pentru a vopsi părul alb.


Parfumul era dat de uleiurile esenţiale de migdale. Săpunul era folosit la ei încă din anul 1500 Î.Hr. şi era alcatuit din ulei animal, vegetal şi sare. Arsurile şi micile rani erau tratate cu planta de aloe vera. Mai mult, detestau părul de pe corp şi de pe faţă, aşa că obişnuiau să se epileze total. În schimb, părul de cap, tratat cu grijă, era considerat o artă. Încă din acea perioadă, se purtau peruci şi extensii prinse cu grijă, atât de femei cât şi de către bărbaţi.



Cosmetica are istorie foarte veche in Egipt.Stiti foarte bine Cleopatra Cat de mare grija avea de frumusetea ei.Egiptul era intre primii in istorie care folosea machiaj,tratamente de infrumusetare.Iata 2 retete din antichitate dar valabile si astazi.


1.DEPILARE CU PASTA DIN ZAHAR
Sa aveti fasii din material de bumbac.
Se amesteca:
2 pahare de zahar
¼ pahar zeama de lamaie
¼ apa

Se pune pe foc mic.Se incalzeste pana se topeste zaharul.Se lasa sa se raceasca ,dar nu de tot.La acesta etapa sa fiti foarte precauti sa nu va ardeti.Atingeti oala rapid si instantneu.Cand considerati ca nu este fierbinte luati o spatula sau o lingura de lemn nefolosit si plat.Cu spatula sa puneti o cantitate foarte mica pe dosul palmei.Daca nu este fierbinte,puteti sa incepeti epilarea.Puneti un rand ,si acoperiti cu o fasie de material din bumbac.Lasati 1-2 minute ,sa faceti proba la capat .Daca considerati ca s-a lipit de piele trageti jos fasia cat de rapid puteti.
Toate ustensilele se pot refolosi.Zaharul topit,si folosit se incalzeste un pic,deci nu ca si inainte.Doar sa fie fluid amestecul.Se poate strecura de fire ,si pus la rece.Se poate refolosi.Fasiile din bumbac se pot spala.
Iar tu te poti spala de urme de zahar ,ca va veni jos cu apa.Asta este avantajul metodej,ca te poti curata de urme.Cand folosesti ceara este mai dificil.

2.SECRETUL EGIPTIENELOR PENTRU UN PAR FRUMOS

Reteta de mai jos trateaza matreata ,dar si parul sanatos “va fi recunoscator “.


Aveti nevoie de o radacina de ghimbir.In supermarkete se pot cumpara.Daca nu folosesti totul se poate pastra la frigider.
Se face zeama din radacina de ghimbir cu storcator de fructe.
Aveti nevoie de ulei din sesam.In supermarket sau magazin naturist gasiti.

Se amesteca :
2 linguri mare din zeama de ghimbir.
3 linguri din ulei de sezam
cateva picaturi de zeama de lamaie

Cu acest amestec se freaca scalpul inainte de spalare.Se lasa sa actioneze 30 de minute.Dupa aceasta se poate spala.Trebuie sa repetati timp de 3 saptamani ca sa obtineti rezultat.

Invata sa prepari o crema pentru tenul tau
Amestecati bine o ceasca de miere, una de pojghita subtire de lapte de capra si 2 lingurite de gel de aloe vera. Aplicati pe fata dimineata si seara cu un tampon. Amestecul se poate pastra la frigider pana la 3 saptamani. Veti constata efectele miraculoase asupra tenului, care capata suplete si stralucire.

E timpul cremelor exfoliante naturale - cosmetice naturale
Amestecati, in parti egale, miere, carbonat de sodiu cristalizat, saruri de la Marea Moarta. Pentru o autentica aroma antica, adaugati uleiuri esentiale de tamaie sau mir, deoarece acestea erau foarte pretuite de vechii egipteni. Cu pasta astfel obtinuta, masati-va trupul. Lasati cateva minute sa actioneze, apoi spalati-va. Veti constata efectele minunate de curatire si exfoliere, precum si de catifelare a pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu