sâmbătă, 7 mai 2011

TRUCURI FRANTUZESTI

In ultima perioada de timp, multe frantuzoiace apeleaza din ce in ce mai des la frumusetea obtinuta datorita mastilor pe care si le pregatesc singure, acasa.
 Un pont de frumusete care vine direct din Franta, evidentiat de revista Parisian women, este masca pe baza de… varza.
Pentru ca tenul tau sa isi pastreze frumusetea, trebuie sa iti faci o masca in fiecare dimineata. Dupa cum bine stim, varza este bogata in vitaminele A, B, C, K si P, iar acestea iti pastreaza tenul curat si fresh toata ziua.

Masca de baza contine frunze de varza maruntite. Insa, daca tenul tau are mici probleme, poti adauga albus sau galbenus de ou pentru ca masca sa iti ofere garantia unui ten frumos. 

 
 Masca pentru ten uscat

Frunzele de varza se maruntesc si se fierb in lapte, pana cand se omogenizeaza. Acest amestec se intinde pe fata si pe gat timp de 20 de minute. Cand timpul a expirat, clatiti cu apa calda. Daca ai tenul uscat si sensibil, ia pasta de varza si mai adauga un galbenus si ulei vegetal. Intinde amestecul pe fata si pe gat timp de 20 de minute, dupa care spala cu apa calduta.

Masca pentru ten gras

Frunzele de varza se maruntesc si se omogenizeaza cu albus de ou. Pasta obtinuta se aplica pe fata pentru 15-20 de minute. Pentru tenul gras, mai am un pont: umeziti in fiecare seara un disc demachiant si indepartati usor excesul de sebum de pe fata.

Masca pentru albirea tenului

Tocati marunt frunze de varza, dupa care puneti putina sare peste ele. Lasati totul la scurs pana in momentul in care veti avea destul suc, care va contribui la indepartarea petelor de pe fata. Umeziti in sucul obtinut un disc demachiant, cu ajutorul caruia sa dati peste pete si lasati 10 minute. Pont: pentru ca masca sa isi faca efectul dorit, este bine sa o utilizati in fiecare zi.

Masca de vara

Dat fiind faptul ca vine vara, trebuie sa ne pregatim pentru expunerile lungi si dese la soare. Taie frunzele de varza cat mai marunt posibil, dupa care le asezi usor pe fata timp de 15 minute. Vei observa in timp ca tenul tau nu va mai avea un aspect obosit, plus ca pe timpul verii il vei feri de pete.

Desi efectele mastilor homemade sunt vizibile in timp, aceste tratamente sunt considerate cele mai sanatoase si cele mai eficiente tipsuri de frumusete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu